Jesse Sprikkelman en Ron Selles presenteren elke week hun radioshow The X Vibe. Ze geven je een kijkje achter de schermen. Want hoe komt de show tot stand?

De show duurt een uur en is gevuld met EDM-muziek en lifestyle-nieuws. Ruim 30 radiozenders in Nederland en daarbuiten zenden het uit. En via diverse podcastfeeds luisteren ook nog eens vele mensen. “Het is heerlijk om elke week deze show weer te maken”, legt Jesse Sprikkelman uit. “We steken er zoveel liefde in. Hopelijk horen de luisteraars dat terug”, aldus Ron Selles.

Een uur radio klinkt als een simpel klusje. Maar dat is het niet. Want de twee radiomakers steken er veel tijd in. Alles moet kloppen. En alles doen ze zelf, van muzieksamenstelling tot social media. In totaal zijn ze drie middagen per week met de show bezig.

Middag 1 – muziek en nieuwsselectie

Ron is verantwoordelijk voor de muziek. Jesse bouwt de show inhoudelijk in elkaar. Los van elkaar gaan ze aan de slag. Ron zoekt EDM-tracks die hij graag wil draaien. Dit is een combinatie tussen nieuwe muziek, hits en remixes van classics. Jesse struint alle nieuwssites af op zoek naar opvallende nieuwstjes. In de show worden lifestyle- en muzieknieuwtjes besproken. Op de eerste dag zijn de grote lijnen uitgezet.

Middag 2 – draaiboek klaarmaken

Op de tweede middag wordt de show in elkaar gezet. Ron zet alle platen op een rij. Dat is een ingewikkelde taak. Want je wil nooit twee soortgelijke platen achter elkaar draaien. Alles moet op elkaar aansluiten. Het moet passen. Jesse verdeelt alle nieuwtjes. Er wordt een hoop weggegooid. De dingen die uiteindelijk besproken zullen worden zijn vaak omlijst met quotes. Die zoekt en monteert Jesse. Aan het einde van deze dag is het draaiboek klaar. Althans, zo goed als klaar.

Middag 3 – de uitzending

Ron loopt de playlist nog eens na. Negen van de tien keer besluit hij om de boel alsnog om te gooien. Om het allemaal wat scherper en mooier te krijgen. Wanneer de lijst klaar is maakt Jesse een pre-mix. Alle platen worden op een strakke manier aan elkaar gemixt, waardoor het soepel in elkaar overloopt. Later die dag zien ze elkaar in de ProduMedia-studio. Daar wordt een uur lang met volle energie radio gemaakt. Alles komt organisch samen. Na een uur gaat de microfoon uit. Jesse en Ron drinken dan wat. Daarna worden fragmentjes geknipt en eventueel nog een video opgenomen voor social media.

Beluister de meest recente aflevering van The X Vibe…