Ron Selles

Ron Selles (1966) heeft een hart voor de maatschappij. Hij wil iets bijdragen en meegeven aan de mensen om hem heen. Dat heeft ervoor gezorgd dat hij - via het jongerenwerk - bij de lokale radio terecht kwam. Waar hij het programma The X Vibe heeft opgezet, aan het begin van de 10's.

Ron is dus de founding father van dit radioprogramma. Toentertijd bestond het programma veelal uit livesets van opkomende DJ’s. Zijn doel: deze talenten een eerste stap laten zetten in de entertainmentindustrie. Achter de schermen bleef hij ze helpen en begeleiden. Later werden er ook thema-uitzendingen gemaakt over maatschappelijke thema’s.

Voor Ron is een radioprogramma meer dan alleen maar ‘wat platen draaien’. Hij vindt het essentieel om zijn podium in te zetten voor belangrijke thema’s. De locatie-uitzending vanaf de Zutphen Pride (zomer 2023) is om die reden een uitzending waar Ron erg trots op is. Het is voor hem belangrijk om taboes te doorbreken.

Geschiedenis van The X Vibe

In 2010 heeft Ron Selles het radioprogramma The X Vibe opgezet op RTV Veluwezoom (Brummen). Het programma had als doel om jong DJ-talent een podium te geven. Ze kregen een volledig uur tot hun beschikking om een live-set te draaien.

In 2012 kwam Jesse Sprikkelman bij de club. Niet veel later ging hij samen met Ron de show presenteren. Ook toen nog met als format: één uur eigen keuzes draaien afgewisseld met verschillende lifestyle-rubrieken en daarna een liveset van één uur.

In 2015 gingen ook B-FM (Zutphen) en RTV Voorst het radioprogramma uitzenden. Waardoor het op drie zenders live te horen was. Het programma kreeg er toen een uur bij, waardoor er nog meer rubrieken aan toegevoegd werden.

Begin 2016 besloot Jesse om te stoppen, omdat hij zijn focus wilde leggen op de media-opleiding die hij toen volgde. Ron maakte dat jaar nog vol en stopte er daarna ook mee, om meer aandacht te kunnen besteden aan zijn werkzaamheden in het bestuur van RTV Veluwezoom.

Begin 2023 verhuisde Ron naar Zutphen toe – de stad waar Jesse ook woont. Ze zagen elkaar vaker en zo ontstond het idee om het programma een nieuw leven in te blazen. In de studio van ProduMedia maken ze nu wekelijks één uur The X Vibe. Ingevuld met populaire EDM-tracks, nieuw muzikaal werk van jong talent en diverse lifestyle-onderwerpen. Het programma wordt uitgezonden op ruim 30 radiozenders. Streekomroepen, lokale omroepen en internetzenders mogen het programma (gratis) syndicated uitzenden.

Contact met Ron? Mail r.selles@produ.media.