Jesse Sprikkelman

Jesse Sprikkelman (1999) begon al op 11-jarige leeftijd met het maken van radioprogramma's. Via diverse lokale omroepen is hij volop de mediawereld in gedoken. Hij presenteerde voor Omroep Gelderland, richtte het nieuwsplatform LokaalGelderland op en ging radiomaken voor omroep BNNVARA.

Waar de meeste mensen in het weekend ontspannen, is dat voor Jesse de drukste periode van de week. Hij maakt niet alleen The X Vibe. Maar zit op zaterdag- en zondagochtend als sidekick naast Jeroen van Inkel, in het radioprogramma Rinkeldekinkel op NPO Radio 2. Op vrijdagmiddag presenteert hij de middagshow op 1Achterhoek. En via ProduMedia produceert hij vele podcasts.

Jesse is ‘just a normal guy’ met een grote liefde voor muziek, entertainment en nieuws. Luisteraars moeten aanvoelen als vrienden waaraan je mooie dingen verteld, is zijn motto. Die verhalen vertelt hij niet alleen via de radio. Ook op TikTok (10K+ volgers) maakt hij content.

Geschiedenis van The X Vibe

In 2010 heeft Ron Selles het radioprogramma The X Vibe opgezet op RTV Veluwezoom (Brummen). Het programma had als doel om jong DJ-talent een podium te geven. Ze kregen een volledig uur tot hun beschikking om een live-set te draaien.

In 2012 kwam Jesse Sprikkelman bij de club. Niet veel later ging hij samen met Ron de show presenteren. Ook toen nog met als format: één uur eigen keuzes draaien afgewisseld met verschillende lifestyle-rubrieken en daarna een liveset van één uur.

In 2015 gingen ook B-FM (Zutphen) en RTV Voorst het radioprogramma uitzenden. Waardoor het op drie zenders live te horen was. Het programma kreeg er toen een uur bij, waardoor er nog meer rubrieken aan toegevoegd werden.

Begin 2016 besloot Jesse om te stoppen, omdat hij zijn focus wilde leggen op de media-opleiding die hij toen volgde. Ron maakte dat jaar nog vol en stopte er daarna ook mee, om meer aandacht te kunnen besteden aan zijn werkzaamheden in het bestuur van RTV Veluwezoom.

Begin 2023 verhuisde Ron naar Zutphen toe – de stad waar Jesse ook woont. Ze zagen elkaar vaker en zo ontstond het idee om het programma een nieuw leven in te blazen. In de studio van ProduMedia maken ze nu wekelijks één uur The X Vibe. Ingevuld met populaire EDM-tracks, nieuw muzikaal werk van jong talent en diverse lifestyle-onderwerpen. Het programma wordt uitgezonden op ruim 30 radiozenders. Streekomroepen, lokale omroepen en internetzenders mogen het programma (gratis) syndicated uitzenden.

Contact met Jesse? Mail j.sprikkelman@produ.media.