Jesse Sprikkelman

Jesse Sprikkelman (1999) begon op zijn 11e bij de lokale radio. En is sindsdien niet meer weg te slaan uit de studio. De radio moet volgens hem aanvoelen als een goede vriend. Iemand die je bij je hand pakt en meeneemt op een avontuur vol met mooie klanken. Maar ook iemand die je handige tips geeft en leuke verhalen vertelt.

Elektronische muziek is een grote liefde van Jesse. Het past bij elk moment van de dag – echt niet alleen bij de zaterdagavond. In de ochtend luistert hij rustgevende ambient, in de middag de nieuwste en populairste dance-hits en ’s avonds schalt house door zijn woonkamer. Al die sferen probeert hij te verwerken in The X Vibe.

Jesse leeft voor radio. Hij maakt niet alleen The X Vibe. Maar is ook te horen op vele andere landelijke, regionale- en lokale radiozenders. Als dj, voice-over en sidekick.

Geschiedenis van The X Vibe

In 2010 heeft Ron Selles het radioprogramma The X Vibe opgezet op RTV Veluwezoom (Brummen). Het programma had als doel om jong DJ-talent een podium te geven. Ze kregen een volledig uur tot hun beschikking om een live-set te draaien.

In 2012 kwam Jesse Sprikkelman bij de club. Niet veel later ging hij samen met Ron de show presenteren. Ook toen nog met als format: één uur eigen keuzes draaien afgewisseld met verschillende lifestyle-rubrieken en daarna een liveset van één uur.

In 2015 gingen ook B-FM (Zutphen) en RTV Voorst het radioprogramma uitzenden. Waardoor het op drie zenders live te horen was. Het programma kreeg er toen een uur bij, waardoor er nog meer rubrieken aan toegevoegd werden.

Begin 2016 besloot Jesse om te stoppen, omdat hij zijn focus wilde leggen op de media-opleiding die hij toen volgde. Ron maakte dat jaar nog vol en stopte er daarna ook mee, om meer aandacht te kunnen besteden aan zijn werkzaamheden in het bestuur van RTV Veluwezoom.

Begin 2023 verhuisde Ron naar Zutphen toe – de stad waar Jesse ook woont. Ze zagen elkaar vaker en zo ontstond het idee om het programma een nieuw leven in te blazen. In de studio van ProduMedia maken ze nu wekelijks één uur The X Vibe. Ingevuld met populaire EDM-tracks, nieuw muzikaal werk van jong talent en diverse lifestyle-onderwerpen. Het programma wordt uitgezonden op ruim 30 radiozenders. Streekomroepen, lokale omroepen en internetzenders mogen het programma (gratis) syndicated uitzenden.

Contact met Jesse? Mail j.sprikkelman@produ.media.